Rýžový pilaf pro alergiky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce vlijeme 300 ml vývaru, počkáme, dokud nezačne vřít a poté do něj vsypeme divokou rýži. Zakryjeme hrnec poklicí, ztlumíme teplotu a vaříme 50 minut, než rýže změkne a vsákne tekutinu.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. V pánvi si zahřejeme olej. Vhodíme na něj cibuli, česnek, pokrájený celer a smažíme, dokud vše nezměkne, nesmí ale zhnědnout, tedy asi 3 minuty.
  • 3
    Do pánve přidáme rýži basmati a mícháme, aby se všechna zrníčka obalila v tuku. Přidáme lístky tymiánu a zalijeme zbytkem vývaru. Ztlumíme teplotu, vložíme bobkový list, přidáme rozinky, brusinky, sůl a pepř. Zakryjeme a necháme probublávat, dokud rýže nevsákne všechnu tekutinu. To potrvá asi 12 minut. Poté pánev odstavíme.
  • 4
    Jakmile se dovaří divoká rýže, vložíme ji k rýži basmati a přidáme nasekanou petrželovou nať a semena pinie. Promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.