Rýžový pilaf pro alergiky
60 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 225gramůRýže Basmati
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusCeler řapíkatý
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 3lžíceRozinky tmavé
- 2lžíceBrusinky sušené
- 50gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOříšky piniové
- 115gramůRýže indiánská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vlijeme 300 ml vývaru, počkáme, dokud nezačne vřít a poté do něj vsypeme divokou rýži. Zakryjeme hrnec poklicí, ztlumíme teplotu a vaříme 50 minut, než rýže změkne a vsákne tekutinu.
- 2Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. V pánvi si zahřejeme olej. Vhodíme na něj cibuli, česnek, pokrájený celer a smažíme, dokud vše nezměkne, nesmí ale zhnědnout, tedy asi 3 minuty.
- 3Do pánve přidáme rýži basmati a mícháme, aby se všechna zrníčka obalila v tuku. Přidáme lístky tymiánu a zalijeme zbytkem vývaru. Ztlumíme teplotu, vložíme bobkový list, přidáme rozinky, brusinky, sůl a pepř. Zakryjeme a necháme probublávat, dokud rýže nevsákne všechnu tekutinu. To potrvá asi 12 minut. Poté pánev odstavíme.
- 4Jakmile se dovaří divoká rýže, vložíme ji k rýži basmati a přidáme nasekanou petrželovou nať a semena pinie. Promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.