Rýžový salát s fazolemi
65 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 250gramůFazole červené sterilované
- 1decilitrVývar zeleninový
- 100gramůAnglická slanina
- 80gramůProsciutto sušené
- 60gramůOlivy nakládané
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžičkySůl
- 1kusFeferony
- 1lžíceMajoránka
- 1kusŽemle tuková
- 3kusyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži dobře promyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou rýži odložíme do mísy. V druhé misce namočíme housku do zeleninového vývaru minimálně na 30 minut.
- 2Mezitím nakrájíme nadrobno česnek, feferonku a s fazolemi je přidáme k rýži, osolíme, opepříme, přidáme lžíci octa a promícháme.
- 3Anglickou slaninu a pršut pokrájíme na tenké proužky a usmažíme je v pánvi na 1 lžíci oleje a teplé přimícháme do salátu.
- 4Pak přidáme rozmočenou housku, znovu promícháme a rozdělíme do misek.
- 5Každou porci v misce obložíme olivami, ančovičkami a posypeme majoránkou.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.