Rýžový salát s krevetami

65 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vaříme v mírně osolené vodě 35 minut doměkka, potom slijeme nadbytečnou tekutinu, rýži necháme okapat a dáme do mísy.
  • 2
    Přidáme uvařené krevety a opatrně promícháme.
  • 3
    Prolisujeme česnek a všechny suroviny na přípravu zálivky smícháme v odměrce, podle chuti osolíme, opepříme a rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs rýže s krevetami a necháme vychladnout.
  • 4
    Přidáme nadrobno nakrájené mango, jarní cibulky, mandle a mátu a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Podáváme studený ozdobený snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.