Rýžový salát s krevetami
65 min.
Ingredience
- Zálivka
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusMango
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceMáta
- 0,25hrnekMandle
- 0,33hrnekRýže Basmati
- 0,5hrnekRýže loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme v mírně osolené vodě 35 minut doměkka, potom slijeme nadbytečnou tekutinu, rýži necháme okapat a dáme do mísy.
- 2Přidáme uvařené krevety a opatrně promícháme.
- 3Prolisujeme česnek a všechny suroviny na přípravu zálivky smícháme v odměrce, podle chuti osolíme, opepříme a rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs rýže s krevetami a necháme vychladnout.
- 4Přidáme nadrobno nakrájené mango, jarní cibulky, mandle a mátu a podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Podáváme studený ozdobený snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.