Rýžový salát s krůtím masem
45 min.
Ingredience
- 120gramůHlíva ústřičná
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 230gramůKrůtí prsa
- 2hrnkyHrášek
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,33hrnekRýže Basmati
- 4hrnkyVývar drůbeží
- 1lžícePažitka
- 1lžíceBalsamico ocet
- 0,5hrnekRýže loupaná
- 0,5hrnekPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu.
- 2Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme, rýži necháme mírně vychladnout.
- 3Na pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje a opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 4 minuty.
- 4Maso odložíme a na pánvi krátce opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu ústřičnou.
- 5Přilijeme vývar, přivedeme k varu, pánev zakryjeme pokličkou a hrášek s houbami 4 minuty dusíme. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.
- 6Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a česnekovou pažitku důkladně promícháme, osolíme a opepříme, pokapeme zbývajícím kukuřičným olejem, octem a ozdobíme pažitkou. Salát podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.