Rýžový salát s krůtím masem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu.
  • 2
    Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme, rýži necháme mírně vychladnout.
  • 3
    Na pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje a opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 4 minuty.
  • 4
    Maso odložíme a na pánvi krátce opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu ústřičnou.
  • 5
    Přilijeme vývar, přivedeme k varu, pánev zakryjeme pokličkou a hrášek s houbami 4 minuty dusíme. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.
  • 6
    Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a česnekovou pažitku důkladně promícháme, osolíme a opepříme, pokapeme zbývajícím kukuřičným olejem, octem a ozdobíme pažitkou. Salát podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.