Rýžový salát s lilky a ovčím sýrem
50 min.
Ingredience
- 150gramůRýže neloupaná (Natural)
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyLilek
- 9lžicOlej olivový
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100gramůHrášek mražený
- 2kusyRajčata
- 1kusPórek
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
10 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a zchladíme studenou vodou.
- 2Omyté lilky nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a po 10 minutách omyjeme a osušíme. Podusíme je na 2 lžících oleje 6-8 minut.
- 3Mražený hrášek asi 2 minuty povaříme, ovčí sýr rozdrobíme, omytá rajčata nakrájíme na kostičky a očištěný pórek nakrájíme na kolečka.
- 4Ze zbylého oleje, vinného octa a hořčice ušleháme zálivku, osolíme a opepříme.
- 5Všechny přísady promícháme a salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.