Rýžový salát s paprikami a rajčaty
25 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 250gramůPaprikové lusky čerstvé
- 250gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do vroucí osolené a okyselené vody. Vaříme 15 minut, potom rýži scedíme a propláchneme studenou vodou. Omyté papriky a rajčata nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Přimícháme vařenou rýži, přidáme ocet a olej podle chuti. Salát zlehka promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.