Rýžový salát s párky
35 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2mililitryCitronová šťáva
- 2lžičkyCitronová kůra
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 10gramůPažitka
- 5gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 300gramůPárky jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
241 mg
Postup přípravy
- 1Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme vařící vodou, osolíme 1/2 lžičkou soli a pod pokličkou, na mírném ohni uvaříme doměkka. Po dobu vaření rýží nemícháme, vaříme 10–15 minut. Uvařenou potom přes síto opláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapanou rýži dáme do misky.
- 2Z důkladně promíchané citrónové šťávy, jemně nastrouhané citrónové kůry, vína, soli, pepře a oleje, připravíme zálivku. Přidáme do zálivky ještě drobně nasekanou pažitku, petrželovou nať a kopr. Ještě jednou všechno dohromady promícháme a hotovou zálivkou zalijeme okapanou rýži. Nakonec vmícháme na tenká kolečka nakrájené párky a opět promícháme.
- 3Salát necháme vychladnout a následně rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.