Rýžový salát s párky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
241 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme vařící vodou, osolíme 1/2 lžičkou soli a pod pokličkou, na mírném ohni uvaříme doměkka. Po dobu vaření rýží nemícháme, vaříme 10–15 minut. Uvařenou potom přes síto opláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapanou rýži dáme do misky.
  • 2
    Z důkladně promíchané citrónové šťávy, jemně nastrouhané citrónové kůry, vína, soli, pepře a oleje, připravíme zálivku. Přidáme do zálivky ještě drobně nasekanou pažitku, petrželovou nať a kopr. Ještě jednou všechno dohromady promícháme a hotovou zálivkou zalijeme okapanou rýži. Nakonec vmícháme na tenká kolečka nakrájené párky a opět promícháme.
  • 3
    Salát necháme vychladnout a následně rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.