S rajčatovou omáčkou noky
75 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 75gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5kusBujón zeleninový
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme rozpůlené brambory a vaříme 15 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a rozmačkáme se solí a pepřem, prosátou moukou a oreganem. Smícháme a vypracujeme těsto.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme nasekaná konzervovaná rajčata a vývar a vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme.
- 3Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na kousky velké 2,5 cm. Vidličkou zatlačíme do válečků, aby se na jedné straně vytlačil hřeben a na druhé prohlubeň.
- 4V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme noky 3 minuty. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch. Scedíme je a udržujeme teplé.
- 5Vmícháme do rajčatové omáčky bazalku a noky zalijeme.
- 6Posypeme parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.