Šafránové fagottini s krevetami
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůLangusta
- 50gramůŠalotka
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2mililitryOlej olivový extra panenský
- 10gramůPetržel - nať
- Na omáčku
- 60gramůCibule
- 200gramůFazole červené sterilované
- 80gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůRajčata
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 50gramůMrkev kořen
- 500mililitrůVoda pitná
- Na těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůŠafrán
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Langusty a krevety vyloupeme, krunýře dáme stranou. Nasekanou mrkev, celer,krunýře a cibuli orestujeme, zalijeme vodou a uvaříme rybí vývar.
- 2Nadrobno nastrouhanou šalotku podusíme a přidáme k ní mořské plody. Vše vaříme 5 minut. Několik krevet dáme stranou na ozdobu. Směs dáme do mixéru, přidáme smetanu a strouhanku, umixujeme. Celer, mrkev a cibuli nadrobno nakrájíme a část podusíme. Přidáme fazole, zalijeme rybím vývarem, přidáme oloupaná rajčata, rozmarýn a vaříme 20 minut. Zaděláme těsto a zabalené do fólie ho necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na čtverce, do jejich středu položíme náplň. Nad náplní přimáčkneme těsto k sobě, tím utvoříme balíčky — fagottini.
- 3Na mírném ohni je v osolené vodě vaříme 5 minut. Uvařenou směs s fazolemi rozmixujeme a fagottini položíme na talíře na teplou fazolovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.