Šafránové rizoto s hráškem
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 160gramůRýže loupaná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůHrášek mražený
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a spolu s rýží osmahneme v kastrolu na 2 lžících másla. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Postupně přiléváme polovinu vývaru a bez pokličky za občasného míchání znovu povaříme. Vmícháme špetku šafránu, přilijeme zbylý vývar a vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. Po 25 minutách přidáme mražený hrášek.
- 2Očištěný fenykl (lístky necháme stranou) nakrájíme na plátky a vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Měkký fenykl scedíme a necháme okapat.
- 3Do rýže vmícháme máslo, osolíme, opepříme a rizoto spolu s fenyklem upravíme na mísu. Posypeme lístky fenyklu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.