Šafránové rizoto s mrkví
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaŠafrán
- 3lžíceOlej olivový
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 1000gramůMrkev kořen
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceBalsamico ocet
- 30gramůOříšky piniové
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůRýže arborio
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na olivovém oleji společně osmahneme oloupanou, najemno nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a špetku šafránu. Zalijeme 100 ml horkého vývaru a za častého míchání zvolna vaříme 20 minut. Přitom pomalu přiléváme 800 ml vývaru.
- 2Očištěnou, podélně rozpůlenou mrkev orestujeme na lžíci másla. Osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme balsamico, zbylý vývar a podusíme asi 15 minut. Potom vmícháme nasekaný koriandr.
- 3Šafránové rizoto osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 lžíce másla. Upravíme na talíře spolu s mrkví a nasucho opraženými, nasekanými piniemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.