Salašský koláč

85 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
74 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce s 1 litrem vody a 1,5 lžičkou soli. Brambory vaříme přibližně 20 minut doměkka. Pak je slijeme, přidáme k nim lžíci másla, 1,2 dl teplého mléka, Brynzu a brambory vyšleháme na jemnou kaši.
  • 2
    Cukrovou nakládanou kukuřici slijeme a necháme odkapat. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a polovinu papričky nasekáme nadrobno. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V zapékací míse na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak ji osmažíme dorůžova, přidáme mleté jehněčí maso, drcený kmín, sůl, černý pepř, sušený rozmarýn, chilli papričku, promícháme a pod pokličkou smažíme a dusíme zároveň přibližně 15 minut. Občas maso promícháme. Potom odstavíme z plotny a promícháme s kukuřicí. Na masovou směs dáme bramborovou kaši a zapékací mísu s masem a kaší dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme dozlatova při 190°C 20 minut.
  • 4
    Mezitím omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku. Upečené maso s kaší rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.