Salát bramborový s tuňákem
55 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 1kusPaprika zelená
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusCibule červená
- 300gramůTuňák v oleji
- 2lžíceOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMajonéza light
- 2lžíceSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceLimetková kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
826 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájené na čtvrtky vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut, necháme okapat a dáme vychladnout do misky. Vmícháme pokrájenou zelenou papriku na plátky, plátky červené cibule a kukuřičky.
- 2Bramborovou směs přendáme do servírovací mísy a navrch dáme kousky tuňáka a černé sekané olivy. Osolíme a opepříme.
- 3V misce smícháme kysanou smetanu, majonézu, rozetřený česnek, limetkovou šťávu a kůru.
- 4Zálivkou přelijeme tuňáka a olivy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.