Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem
35 min.
Ingredience
- 170gramůBulgur
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaKoriandr mletý
- 3lžíceMáta
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 1kusLimetka
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika žlutá
- 1špetkaPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.