Salát Nicoise

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z fazolek ořízneme konce a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut tak, aby byly při skousnutí pevné. Přelijeme studenou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriku, šalotku, vařené brambory a okurku nakrájíme na kostičky. Vařená vejce na tvrdo nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím salátovou mísu, do ní dáme všechny nakrájené suroviny.
  • 3
    Ocet, sůl, pepř a hořčici mícháme tak dlouho, až se vše spojí. Za stálého míchání přilijeme olej a hotovým dresinkem salát přelijeme.
  • 4
    Tuňáka v oleji necháme dobře okapat a vidličkou rozdělíme na sousta. Spolu se sardelovými řezy a černými olivami rozdělíme na salát.
  • 5
    Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.