Salát Nicoise
20 min.
Ingredience
- Dresink
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 2kusyRajčata
- 2kusyBrambory
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyŠalotka
- 1kusPaprika zelená
- 200gramůTuňák v oleji
- 100gramůOlivy černé
- 4kusySardelové řezy
- 4kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z fazolek ořízneme konce a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut tak, aby byly při skousnutí pevné. Přelijeme studenou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriku, šalotku, vařené brambory a okurku nakrájíme na kostičky. Vařená vejce na tvrdo nakrájíme na čtvrtky.
- 2Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím salátovou mísu, do ní dáme všechny nakrájené suroviny.
- 3Ocet, sůl, pepř a hořčici mícháme tak dlouho, až se vše spojí. Za stálého míchání přilijeme olej a hotovým dresinkem salát přelijeme.
- 4Tuňáka v oleji necháme dobře okapat a vidličkou rozdělíme na sousta. Spolu se sardelovými řezy a černými olivami rozdělíme na salát.
- 5Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.