Salát Nicoise s vejci a olivami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si zálivku. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme panenský olivový olej, vinný ocet, cukr, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a pepř. Zavřeme a důkladně protřepeme.
  • 2
    Ve třech hrncích přivedeme vodu k varu. Do prvního vložíme vejce a vaříme po dobu 12 minut od chvíle, kdy voda znovu přijde k varu. Poté je prudce zchladíme studenou vodou.
  • 3
    Do druhého hrnce s vroucí vodou vložíme fazolky s odříznutými konci a po 3 minutách varu je přendáme do hluboké mísy a zalijeme zálivkou.
  • 4
    Ve třetím hrnci si uvaříme buď celé nebo rozpůlené brambory. Vodu slijeme a horké brambory smícháme z fazolkami. Necháme vychladnout.
  • 5
    Nakrájíme rajče na osminy a přidáme k bramborám. Tuňáka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem, z každé strany 2 minuty pro střední propečení nebo z každé strany 4 minuty pro důkladné propečení. Opečeného tuňáka rozebereme na kousky a opatrně smícháme s ostatními surovinami.
  • 6
    Vejce oloupeme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Směs s tuňákem upravíme na mísu, okolo rozložíme vejce a posypeme olivami.
  • 7
    Řezy z ančoviček upravíme navrch do tvaru mřížky. Salát přikryjeme a vložíme do lednice. Asi 15 minut před podáváním salát vyjmeme z lednice a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.