Salát po italsku - restovaný tuňák s gremolatou
23 min.

Ingredience
- Gremolata - směs na dochucení masa
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5lžíceCitrónová kůra
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- Restovaný tuňák
- 300gramůTuňák obecný
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 4špetkySůl mořská
- 4špetkyPepř černý mletý
- Salát
- 70gramůSalát ledový
- 70gramůRukola
- 6kusůRajčata Cherry
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 2špetkySůl česneková
- 2špetkyPepř zelený mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
536 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme klasickou italskou gremolatu - směs na dochucení masa: omytou petrželovou nať (bez stonků), pokrájíme nadrobno a dáme ji do mísy. Z omytého, chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme kůru na jemném struhadle a větší stroužek očištěného česneku posekáme velmi drobně. K petrželce přidáme citrónovou kůru, česnek, špetku soli, špetku pepře a lžičku citrónové šťávy. směs dobře promícháme, misku zakryjeme a směs necháme odležet.
- 2Dva steaky z tuňáka (po 150g) omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a zprudka je orestujeme na rozpálené pánvi z každé strany po 1-1.5 minutě dozlatova. Restované steakyz obou stran osolíme, opepříme a odložíme stranou.
- 3Mezitím omyjeme listy salátu, rukoly a cherry rajčata. Z listů setřepeme vodu, rajčata rozkrájíe na poloviny. Vše dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, balsamicovým octem, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, prsty zlehka salát promícháme a rozdělíme ho na talíře.
- 4Restovaného tuňáka pokrájíme na tenké proužky, poklademe je vedle sebe na salát, na ně položíme gremolatu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.