Salát řecký
15 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 300gramůOkurka salátová
- 1kusPaprika červená
- 2špetkyPetržel - nať
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 5mililitrůOcet bazalkový
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,75lžičkaSůl
- 10mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme na kostičky. Papriku a okurku také omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Petrželku omyjeme a po okapání nahrubo nasekáme. Na kousky rozkrájíme ovčí sýr.
- 2Z oleje, česneku a bazalkového octa připravíme dresing, který ochutíme oreganem, solí, pepřem a tymiánem.
- 3Vše důkladně promícháme ve velké míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.