Salát s bramborami a jablky
45 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 0,75gramSůl
- 0,75gramPepř černý mletý
- 150gramůCeler řapíkatý
- 100gramůCibule červená
- 220gramůJablka
- 120mililitrůMajonéza
- 15gramůPažitka
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 0,75lžičkaCukr třtinový
- 0,75lžičkaHořčice Dijonská
- 0,75lžíceOcet jablečný
- 4,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,75lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyProvensálské koření
- 0,75lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
- 2Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
- 3Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
- 4Brambory oloupeme a dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme je 10-15 minut nebo doměkka. Slijeme, necháme trochu prochladnout a nakrájíme na kousky.
- 5Brambory dáme do velké salátové mísy, přidáme zálivku vinaigrette a promícháme v ní vlažné brambory. Vmícháme nakrájený celer, cibuli a jablka a promícháme, aby byly všechny přísady ochuceny zálivkou, pak osolíme a opepříme. Zakryjeme a dáme do chladna nejméně na 1 hodinu.
- 6Lehce vmícháme majonézu, ochutnáme, posypeme pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.