Salát s bramborami a jablky

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
  • 2
    Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
  • 3
    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
  • 4
    Brambory oloupeme a dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme je 10-15 minut nebo doměkka. Slijeme, necháme trochu prochladnout a nakrájíme na kousky.
  • 5
    Brambory dáme do velké salátové mísy, přidáme zálivku vinaigrette a promícháme v ní vlažné brambory. Vmícháme nakrájený celer, cibuli a jablka a promícháme, aby byly všechny přísady ochuceny zálivkou, pak osolíme a opepříme. Zakryjeme a dáme do chladna nejméně na 1 hodinu.
  • 6
    Lehce vmícháme majonézu, ochutnáme, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.