Salát s fazolek s osmaženou cibulkou
45 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 10gramůPetržel - nať
- 300gramůRajčata
- 100gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a na půlky nakrájené fazolky dáme do vroucí s 1/2 lžičkou osolené vody. Povaříme je 15 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom fazolky dáme do misky, pokapeme octem, dochutíme pepřem a důkladně promícháme.
- 2Cibuli, česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Před dokončením smažení přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek, párkrát zamícháme a stáhneme ze sporáku. Cibuli s česnekem přidáme k fazolkám, promícháme, necháme 30 minut odležet.
- 3Před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Rajčata posypeme špetkou solí, pokapeme jogurtem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.