Salát s fazolek s osmaženou cibulkou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a na půlky nakrájené fazolky dáme do vroucí s 1/2 lžičkou osolené vody. Povaříme je 15 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom fazolky dáme do misky, pokapeme octem, dochutíme pepřem a důkladně promícháme.
  • 2
    Cibuli, česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Před dokončením smažení přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek, párkrát zamícháme a stáhneme ze sporáku. Cibuli s česnekem přidáme k fazolkám, promícháme, necháme 30 minut odležet.
  • 3
    Před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Rajčata posypeme špetkou solí, pokapeme jogurtem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.