Salát s grilovanými krevetami
35 min.
Ingredience
- 1baleníKrevety tygří
- 500gramůRajčata Cherry
- 1kusOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 8lžicCitronová šťáva
- 1špetkaSůl bylinková
- 280mililitrůOlej olivový
- 200gramůRukola
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceHořčice
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
72 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme, očistíme a osušíme. Oregano omyjeme, nasekáme najemno a smícháme s citronovou šťávou, česnekovou solí a 2 lžícemi olivového oleje. Připravenou směsí přelijeme krevety a necháme 30 minut marinovat.
- 2Rukolu očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme, osušíme, potřeme olejem (cca 60 ml) a společně s krevetami pečeme na grilu asi 10 minut.
- 3Hořčici, sůl, cukr, pepř a ocet smícháme a ušleháme se zbytkem oleje. Připraveným dresinkem pokapeme rukolu. Salát rozdělíme na talíře, obložíme grilovanými rajčaty a krevetami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.