Salát s grilovanými krevetami

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
72 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety omyjeme, očistíme a osušíme. Oregano omyjeme, nasekáme najemno a smícháme s citronovou šťávou, česnekovou solí a 2 lžícemi olivového oleje. Připravenou směsí přelijeme krevety a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Rukolu očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme, osušíme, potřeme olejem (cca 60 ml) a společně s krevetami pečeme na grilu asi 10 minut.
  • 3
    Hořčici, sůl, cukr, pepř a ocet smícháme a ušleháme se zbytkem oleje. Připraveným dresinkem pokapeme rukolu. Salát rozdělíme na talíře, obložíme grilovanými rajčaty a krevetami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.