Salát s krevetami a olivovým pestem
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 5stroužkůČesnek
- 20kusůKrevety tygří - loupané
- 2kusySalát římský
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 60gramůPetržel - nať
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůOlivy černé
- 60gramůKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Olivy, petržel, 2 stroužky česneku, kapary, olivový oleje, sůl a pepř rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej a přidáme rozmixovanou směs. Osmahneme asi 5 minut, podlijeme vývarem a dalších 5 minut prudce vaříme. Přilijeme víno a necháme vařit, až omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Často mícháme, okořeníme pepřem a mírně osolíme. Omáčku necháme vychladnout.
- 2Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozčtvrtíme. Krevety osmahneme v pánvi s prolisovaným česnekem a okořeníme solí a pepřem. Odstavíme a uložíme na teplém místě. Papriky zbavíme semínek a bílých vnitřních částí a nakrájíme na úzké proužky.
- 3Na talíř rozdělíme natrhané listy salátu a proužky paprik. Na ně položíme čtvrtky vajec, přelijeme omáčkou a ozdobíme krevetami. Můžeme pokapat olivovým olejem. Okraje talíře ozdobíme nadrobno nasekanou petrželí. Podáváme s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.