Salát s kuřecím masem a mangem
50 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 10gramůKoření grilovací
- 20mililitrůOřechový olej
- 1kusMango
- 100gramůCibulka jarní
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 100gramůŘedkvička
- 80mililitrůOlej sezamový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40gramůSezam - semena
- 10mililitrůHořčice
- 1kusSalát hlávkový
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na 4 porce, jemně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, zakryjeme fólií a necháme v lednici půl hodiny uležet.
- 2Mezitím si připravíme zálivku: V misce důkladně promícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a sezamový olej a semena. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka, omyté ředkvičky na plátky a spolu se scezenou sterilovanou řepou a posekanými ořechy smícháme v míse. Mango oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky, ihned opečeme na lžíci rozpáleného oleje asi 2 minuty z obou stran a odložíme na další použití.
- 3Na pánvi rozpálíme ořechový olej a kuřecí prsa opečeme asi 8 minut z každé strany tak, aby maso bylo měkké a na povrchu opečené.
- 4Na mělkou mísu rozložíme opraný natrhaný hlávkový salát(srdíčko necháme na ozdobení), na něj navršíme zeleninovou směs, poklademe plátkem opečeného manga a porcí kuřete, zakapeme zálivkou a ozdobíme čtvrtinou rozkrojeného salátového srdíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.