Salát s kuřetem a brokolicí
30 min.
Ingredience
- 175gramůBrokolice
- 225gramůTěstoviny Farfalle
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 300gramůKuřecí maso vařené
- Zálivka
- 90gramůSýr Gorgonzola
- 15mililitrůOcet vinný
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 mg
Postup přípravy
- 1Růžičky brokolice povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme je, opláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout.
- 2Přivedeme k varu vodu, ve které se vařila brokolice, a uvaříme v ní těstoviny dle postupu na obalu. Uvařené těstoviny ihned slijeme a propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.
- 3Z vařených kuřecích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostičky.
- 4Připravíme si zálivku. Smícháme rozmělněný sýr, vinný ocet, olej a nakrájenou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Vše znova promícháme.
- 5Přidáme vychladlé těstoviny, kousky kuřete a růžičky brokolice. Promícháme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.