Salát s makrelou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme v páře cca 10 minut doměkka.
  • 2
    Makrelu nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a makrelu spolu s bobkovým listem a plátkem citronu vaříme 3 minuty, dokud nepřestane být maso průhledné. Hotové maso předáme na servírovací mísu.
  • 3
    Brambory smícháme s jablkem nakrájeným na kostičky a šalotkou nakrájenou na tenká kolečka. Směs navršíme na makrelu.
  • 4
    Smícháme ocet, olej, cukr, hořčici, osolíme a opepříme, rozšleháme. Salát přelijeme zálivkou, překryjeme fólií, necháme 6 hodin rozležet v ledničce.
  • 5
    Před podáváním salát přelijeme jogurtem a poklademe plátky okurky. Ozdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.