Salát s pečenými bramborami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
  • 2
    Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.
  • 3
    Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.
  • 4
    Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.
  • 5
    Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.
  • 6
    Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.