Salát s pečenými bramborami
40 min.
Ingredience
- 70mililitrůOlej olivový
- 600gramůBrambory
- 50gramůTymián čerstvý
- 20gramůPaprika mletá pálivá
- 100gramůAnglická slanina
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 80gramůMajonéza
- 25mililitrůOcet vinný
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
- 2Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.
- 3Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.
- 4Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.
- 5Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.
- 6Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.