Salát s pečenými rajčaty a roketou
50 min.
Ingredience
- 225gramůTěstoviny konzumní
- 75mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 2špetkyCukr krupice
- 65gramůRoketa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 450gramůRajčata Cherry
- 2kusyRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- 2Rozpůlená cherry rajčátka rozložíme na plech, pokapeme 30 ml olivového oleje, posypeme tenkými plátky česneku. Dochutíme solí a pepřem a pečeme při 190 stupních 20 minut. Během pečení jednou otočíme.
- 3V míse smícháme zbývající olej, ocet, nakládaná nakrájená rajčata a cukr. Dochutíme solí a pepřem. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme se zálivkou a opečenými rajčaty.
- 4Před podáváním přidáme nakrájenou roketu a znovu promícháme. Servírujeme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.