Salát s rukolou a parmezánem
15 min.
Ingredience
- 300gramůRukola
- 100gramůSýr Parmezán
- 50gramůSezam - semena
- 50gramůOlivy černé
- Na dresink
- 1,3decilitryOlej olivový
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
47 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listy rukoly propereme ve studené vodě, necháme okapat a osušíme na utěrce. Odkrojíme spodní část u stonku a vložíme do mísy. V misce smícháme balsamico ocet se solí, pepřem a citronovou šťávou, všleháme olivový olej. Parmezán nastrouháme na hobliny a spolu se sezamem vmícháme do rukoly. Nakonec zalijeme dresinkem a povrch ozdobíme na kolečka nakrájenými olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.