Salát s tagliatelle a zeleninou
70 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 150gramůMrkev kořen
- 300gramůBrokolice
- 150gramůTagliatelle
- 10lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstMeduňka
- 2kusyMáta
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 3lžíceCitronová šťáva
- 0,5hrstTymián čerstvý
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme papriku, nakrájíme ji na čtvrtky a zbavíme jader. Slupkou nahoru ji vložíme na plech, který dáme do střední části trouby a papriku 7 minut grilujeme, dokud se na slupce netvoří puchýřky a nezačne černat. Poté papriku vyjmeme, překryjeme vlhkou utěrkou, odložíme stranou a necháme vychladnout. Poté ji oloupeme a pokrájíme na podélné proužky.
- 2Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na tenká kolečka. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme 2 lžíce olivového oleje, přivedem k varu a vložíme tagliatelle, které uvaříme al dente dle návodu na obalu. Na poslední 4 minuty varu vložíme k těstovinám mrkev a brokolici. Poté vše scedíme, vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychlanout. Občas nudle se zeleninou promícháme, aby se neslepily.
- 3Omyjeme rajčata, ostraníme okolí slupky, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Slupku oloupeme, rajčata překrojíme napůl, zbavíme jader a dužinu nakrájíme nadrobno. Petrželku, tymián, meduňku, mátu, šalvěj a bazalku opláchneme a otrháme lístky. Mátu a šalvěj najemno nasekáme. Tymián, meduňku a petrželku nasekáme nahrubo. Bazalku natrháme na menší kousky.
- 4V pánvi rozpálíme zbytek oleje a papriku s rajčaty na něm osmahneme. Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Směs přidáme k těstovinám, přimícháme bylinky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.