Salát s telecím a křupavými bramborami
60 min.
Ingredience
- 170gramůŠpenát listový čerstvý
- 700gramůBrambory
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTelecí svíčková
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyHořčice
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Plátky brambor, celý česnek, sůl a olej rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut.
- 2Vyjmeme česnek, oloupeme, prolisujeme a smícháme s hrubozrnnou hořčicí, octem, lžičkou oleje, solí a pepřem dle chuti.
- 3Telecí medailonky grilujeme na grilovací pánvi z obou stran. Hotové prokládáme střídavě s bramborami na talíř, ozdobíme špenátem, parmazánem a zakapeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.