Salát s vařenou makrelou
35 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1lžícePažitka
- 1kusRoketa
- 2lžíceJogurt nízkotučný
- 0,25kusOkurka salátová
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 130gramůBrambory rané
- 230gramůMakrela - filety
- 5hrnkůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1kusŠalotka
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžičkaOlej kukuřičný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusJablka
- 0,25lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené brambory vaříme v páře doměkka 10 minut.
- 2Z makrely stáhneme kůži a maso nakrájíme na kousky.
- 3V kastrolu přivedeme k varu vodu a rybí maso v ní pozvolna vaříme s bobkovým listem a citrónem 3 minuty. Potom maso přendáme naběračkou na mísu.
- 4Brambory necháme okapat a dáme je do velké mísy. Promícháme s nakrájeným jablkem, šalotkou a směs pak upravíme na maso z makrely.
- 5V odměrce smícháme ocet, olej, cukr a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs s bramborami.
- 6Salát překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
- 7Před podáváním naneseme na salát jogurt a navrch upravíme kolečka okurky. Posypeme pažitkou a ozdobíme roketou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.