Salát s vařenou makrelou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené brambory vaříme v páře doměkka 10 minut.
  • 2
    Z makrely stáhneme kůži a maso nakrájíme na kousky.
  • 3
    V kastrolu přivedeme k varu vodu a rybí maso v ní pozvolna vaříme s bobkovým listem a citrónem 3 minuty. Potom maso přendáme naběračkou na mísu.
  • 4
    Brambory necháme okapat a dáme je do velké mísy. Promícháme s nakrájeným jablkem, šalotkou a směs pak upravíme na maso z makrely.
  • 5
    V odměrce smícháme ocet, olej, cukr a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs s bramborami.
  • 6
    Salát překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
  • 7
    Před podáváním naneseme na salát jogurt a navrch upravíme kolečka okurky. Posypeme pažitkou a ozdobíme roketou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.