Salát se salámem a olivami
25 min.
Ingredience
- 50gramůOlivy černé
- 75gramůSalám měkký
- 0,5kusCibule červená
- 1hrstBazalka
- 1litrVoda pitná
- 225gramůTěstoviny Conchiglie
- 1špetkaSůl
- Zálivka
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2špetkyCukr krupice
- 0,5kusCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2gramyOregano sušené
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v hrnci s vroucí osolenou vodou.
- 2Zatímco se těstoviny vaří, připravíme si zálivku. Do mísy dáme olej, cukr, citrónovou šťávu, hořčici, oregano, utřený česnek a sůl s pepřem. Vše ušleháme metlou.
- 3Uvařené těstoviny slijeme, přidáme do mísy se zálivkou a promícháme. Necháme vychladnout, občas promícháme.
- 4Když jsou těstoviny studené, přisypeme k nim podélně rozčtvrcené černé olivy bez pecky, měkký salám nakrájený na menší kousky, červenou cibuli též pokrájenou na drobné kousky. Nakonec přimícháme lístky čerstvé bazalky. Vše znovu důkladně promícháme. Dle potřeby dochutíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.