Salát se žralokem
50 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 150gramůBrambory
- 300gramůŽralok uzený
- 30mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet vinný
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůPažitka
- 6gramůPetržel - nať
- 6gramůKopr čerstvý
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
787 mg
Postup přípravy
- 1Salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Petržel, pažitku, kopr a cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, necháme je uvařit ve vroucí osolené vodě a vychladnout. Poté vmícháme k salátu, přidáme bylinky a cibuli.
- 2Rybu pokrájíme na jednotlivá sousta a přisypeme k salátu. Ocet smícháme s olejem a citronovou šťávou, vzniklým dresingem přelijeme salát. Osolíme a opepříme. Jednotlivé porce ozdobíme trochou smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.