Salát těstovinový se špenátem a bramborami
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 350gramůŠpagety
- 2kusyPaprika červená
- 4kusyBrambory vařené
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 9lžicOlej olivový
- 80gramůOlivy černé
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 1lžičkaHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvařené špagety propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat.
- 2Než se nám špagety uvaří, připravíme si ostatní suroviny.
- 3Očištěný a opláchnutý špenát předvaříme v mírně osolené vodě, až trochu změkne. Potom ho slijeme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 4Rozpůlíme a vypeckujeme olivy.
- 5Papriky rozpůlíme a zbavíme semen a nakrájíme je na malé kostičky. Stejně nakrájíme i oloupané a omyté brambory. Ty opečeme na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje do zlatova, pak přidáme papriky a opékáme je dokud nezměknou.
- 6Na zálivku si rozmícháme balzamikový ocet, hořčici a sůl, přidáme lisovaný česnek. Olivový olej postupně přišleháme metlou, na závěr osolíme a opepříme.
- 7Špagety, špenát, olivy, papriky a brambory promícháme, dáme na misky a přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.