Salát těstovinový se špenátem a bramborami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené špagety propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    Než se nám špagety uvaří, připravíme si ostatní suroviny.
  • 3
    Očištěný a opláchnutý špenát předvaříme v mírně osolené vodě, až trochu změkne. Potom ho slijeme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 4
    Rozpůlíme a vypeckujeme olivy.
  • 5
    Papriky rozpůlíme a zbavíme semen a nakrájíme je na malé kostičky. Stejně nakrájíme i oloupané a omyté brambory. Ty opečeme na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje do zlatova, pak přidáme papriky a opékáme je dokud nezměknou.
  • 6
    Na zálivku si rozmícháme balzamikový ocet, hořčici a sůl, přidáme lisovaný česnek. Olivový olej postupně přišleháme metlou, na závěr osolíme a opepříme.
  • 7
    Špagety, špenát, olivy, papriky a brambory promícháme, dáme na misky a přelijeme zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.