Salát z bílých fazolí s pórkem
79 min.
Ingredience
- 150gramůPórek
- 700gramůFazole
- 3litryVoda pitná
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej sezamový
- 20gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
766 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Přidáme mražené bílé fazole, spolu povaříme 7-9 minut. Obě suroviny scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, sůl, pepř, olej a prolisovaný česnek. Všechny suroviny metlou dobře prošleháme. Kerblík omyjeme, osušíme, otrháme listy a vložíme je do zálivky. Ještě jednou promícháme.
- 3Připravený pórek a fazolky promícháme se zálivkou, posypeme nasekaným koprem, vše důkladně promícháme. Vložíme do lednice na 60 minut odležet.
- 4Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci mírně posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.