Salát z bílých fazolí s pórkem

79 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
766 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný pórek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Přidáme mražené bílé fazole, spolu povaříme 7-9 minut. Obě suroviny scedíme, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, sůl, pepř, olej a prolisovaný česnek. Všechny suroviny metlou dobře prošleháme. Kerblík omyjeme, osušíme, otrháme listy a vložíme je do zálivky. Ještě jednou promícháme.
  • 3
    Připravený pórek a fazolky promícháme se zálivkou, posypeme nasekaným koprem, vše důkladně promícháme. Vložíme do lednice na 60 minut odležet.
  • 4
    Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci mírně posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.