Salát z brokolice se sýrem
65 min.
Ingredience
- 1kusBrokolice
- 2špetkySůl
- 2kusyPaprika červená
- 1kusFeferony
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1,5litryVoda pitná
- Na omáčku
- 1kusBrambory
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKřen
- 3lžíceOcet bílý vinný
- 3lžíceJogurt bílý
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceOlej olivový
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brokolici opláchneme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Oloupaný košťál z brokolice rozkrájíme na 1 centimetr silné plátky.
- 2Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme do ní košťály, 3 minuty vaříme. Poté přidáme jednotlivé růžičky brokolice a povaříme ještě dalších 5 minut. Brokolici vyndáme a zchladíme studenou vodou.
- 3Omyjeme papriky, rozřízneme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme na malé kostičky. Nadrobno posekáme feferonku. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli s paprikami a uvařenou brokolicí promícháme ve větší misce.
- 4V osolené vodě uvaříme vejce. Zchladíme ho studenou vodou a oloupeme skořápku. Nakrájíme na čtvrtiny a přidáme do salátu v misce. Na nudličky nastrouháme ementál a posypeme jím salát.
- 5Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme slupku. Brambory nastrouháme najemno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný křen a ocet. Všechno, tedy vařenou bramboru, česnek a křen s octem společně utřeme dohladka. Po lžících ke směsi přidáváme jogurt, smetanu a olej, promícháváme dohladka. Vzniklou omáčkou zalijeme salát, zlehka promícháme. Uložíme do chladničky a necháme alespoň 15 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.