Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky
45 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceOcet vinný
- 2kusyPetržel kořen
- 200gramůBrambory
- 250gramůKrůtí prsa
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nadrobno nakrájíme, vsypeme do mísy, promícháme se lžičkou soli a zakapeme octem. Necháme asi 20 minut odležet. Oloupané brambory nakrájíme na dílky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Omytá a osušená krůtí prsa restujeme v pánvi na 2 lžících oleje asi 5 minut, vyjmeme, osolíme a opepříme. Uchováme na teplém místě. Na rozpáleném oleji osmahneme česnek utřený se solí, vyjmeme, smícháme s octem a zamícháme do zelí. Zbylý olej, očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a uvařené brambory vmícháme do zelí a podle chuti osolíme a opepříme. Salát upravíme na talíře a do středu položíme na plátky nakrájená krůtí prsa. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.