Salát z cizrny s rajčaty
150 min.
Ingredience
- Na salát
- 200gramůCizrna
- 1kusBobkový list
- 20gramůTymián čerstvý
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 150gramůSýr Feta
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůOlivy černé
- 1litrVoda pitná
- Na zálivku
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOcet vinný červený
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a vsypeme do ní cizrnu, kterou namočíme přes noc. Druhý den do hrnce přidáme bobkový list a tymián, cizrnu vaříme 120 minut, dokud není úplně měkká. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. Vsypeme ji do větší misky.
- 2Rajčata opláchneme a rozkrájíme na osminy. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji drobné kostičky. Sýr feta rozkrájíme na kousky. Petrželku nasekáme najemno. Olivy vypeckujeme a překrájíme na poloviny.
- 3Do misky k uvařené cizrně přidáme osminky rajčat, nasekanou cibuli a petrželku, překrájené olivy a sýr feta vše promícháme.
- 4V misce si promícháme ocet, olej, osolíme a opepříme. Hotovou zálivkou přelijeme cizrnovou směs. Salát dáme do ledničky a necháme ho alespoň hodinu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.