Salát z fazolek a brambor
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400gramůFazole bílé
- 2kusySaturejka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet jablečný
- 6lžicOlej olivový
- 150gramůCibule červená
- 5kusůBazalka
- 500gramůBrambory rané
- 1lžíceOmáčka sójová
- 8kusůSalát hlávkový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
36 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cibulky nakrájíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, nové brambory řádně omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ve slupce. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, poté pokrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Fazolky opláchneme vodou, šikmo nakrájíme, uvaříme doměkka s cibulí, stroužkem česneku a saturejkou. Uvařené slijeme a fazolky necháme okapat. Omytá rajčata krájíme na dílky, salátové listy a bazalku opláchneme, osušíme. Listy salátu roztrháme na kousky, vyložíme jimi dno mělké salátové mísy.
- 2K bramborám přidáme fazolky, cibulky i s nálevem a řádně promícháme. Směs rozložíme na mísu s listy salátu a obložíme dílky rajčat.
- 3Příprava zálivky: jablečný ocet rozmícháme do hladka se solí, pepřem, dvěma prolisovanými stroužky česneku, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Salát zalijeme zálivkou, ozdobíme bazalkou a podáváme ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.