Salát z fazolek a brambor

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
36 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné cibulky nakrájíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, nové brambory řádně omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ve slupce. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, poté pokrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Fazolky opláchneme vodou, šikmo nakrájíme, uvaříme doměkka s cibulí, stroužkem česneku a saturejkou. Uvařené slijeme a fazolky necháme okapat. Omytá rajčata krájíme na dílky, salátové listy a bazalku opláchneme, osušíme. Listy salátu roztrháme na kousky, vyložíme jimi dno mělké salátové mísy.
  • 2
    K bramborám přidáme fazolky, cibulky i s nálevem a řádně promícháme. Směs rozložíme na mísu s listy salátu a obložíme dílky rajčat.
  • 3
    Příprava zálivky: jablečný ocet rozmícháme do hladka se solí, pepřem, dvěma prolisovanými stroužky česneku, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Salát zalijeme zálivkou, ozdobíme bazalkou a podáváme ke grilovanému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.