Salát z fazolek a fazolí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, posolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet, aby pustila šťávu. Fazolky dobře opereme a odštípneme oba konce. Oloupeme mrkev, cibuli a česnek a vcelku vložíme do studené vody, ve které už máme namočené fazole. Přivedeme k varu a přihodíme fazolky. Vaříme na mírném ohni, dokud všechna zelenina není měkká. Potom vyjmeme jednotlivou zeleninu a zcedíme fazole a fazolky. Fazolové lusky přepůlíme, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a smícháme v míse. Přikryjeme a necháme odležet v lednici.
  • 2
    Mezitím připravíme dresink. Smícháme citronovou šťávu, šťávu z cibule, ocet, hořčici, pepř a nakonec olej. Dresinkem zalijeme fazolovou směs a nakonec lehce vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.