Salát z fazolek a fazolí
50 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůFazole bílé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůPetržel - nať
- 100gramůCibule
- 20mililitrůHořčice
- 40mililitrůOcet česnekový
- 80mililitrůOlej olivový
- 1litrVoda pitná
- 200gramůCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, posolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet, aby pustila šťávu. Fazolky dobře opereme a odštípneme oba konce. Oloupeme mrkev, cibuli a česnek a vcelku vložíme do studené vody, ve které už máme namočené fazole. Přivedeme k varu a přihodíme fazolky. Vaříme na mírném ohni, dokud všechna zelenina není měkká. Potom vyjmeme jednotlivou zeleninu a zcedíme fazole a fazolky. Fazolové lusky přepůlíme, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a smícháme v míse. Přikryjeme a necháme odležet v lednici.
- 2Mezitím připravíme dresink. Smícháme citronovou šťávu, šťávu z cibule, ocet, hořčici, pepř a nakonec olej. Dresinkem zalijeme fazolovou směs a nakonec lehce vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.