Salát z fazolek s vejci a česnekem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka, poté necháme okapat. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Na zálivku utřeme žloutky se solí, česnekem, postupně přimícháme olej, ocet, cukr a pepř, až vnikne řídký krém.
  • 3
    Do mísy vložíme fazolky s bílky, promícháme se zálivkou a necháme vychladit.
  • 4
    Před podáváním posypeme salát petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.