Salát z fazolek s vejci a česnekem
30 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 800litrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 6lžicOlej rostlinný
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Na vejce
- 4kusyVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka, poté necháme okapat. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme nadrobno.
- 2Na zálivku utřeme žloutky se solí, česnekem, postupně přimícháme olej, ocet, cukr a pepř, až vnikne řídký krém.
- 3Do mísy vložíme fazolky s bílky, promícháme se zálivkou a necháme vychladit.
- 4Před podáváním posypeme salát petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.