Salát z fazolí, tuňáka a rajčat
105 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 50gramůTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 2kusySardelové řezy
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 8lžicOlej olivový
- 6kusůRajčata
- 50gramůBazalka
- 150gramůTuňák v oleji
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme 2,5 litru vody a do ní vsypeme sušené bílé fazole. Necháme je namočené přes noc. Další den fazole s vodou necháme na plotně, dokud nepřijdou k varu. Cibuli oloupeme, zapíchneme do ní hřebíček a vložíme do vroucí vody k fazolím. Přidáme do vody ještě bobkový list, tymián a na kousky nakrájený oloupaný stroužek česneku. Vaříme jednu hodinu, dokud fazole nejsou dokonale měkké.
- 2Připravíme zálivku. Zbylý stroužek česneku nasekáme najemno a nadrobno nakrájíme sardelové řezy a přidáme k němu. Vlijeme k nim vinný i balzamicový ocet. Osolíme, opepříme a prošleháme. Postupně přidáváme olej a znovu prošleháme.
- 3Z hotových uvařených fazolí scedíme vývar, fazole necháme okapat. Vývar odložíme stranou. Uvařené fazole vmícháme do připravené zálivky. Přilijeme k nim trochu vývaru, promícháme a necháme 30 minut v chladu odležet.
- 4Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužninu pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno.
- 5Do fazolí vmícháme rajčatové kostičky, bazalku a maso z tuňáka, které jsme rozmačkali vidličkou. Osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.