Salát z francouzského Nice
55 min.
Ingredience
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 2špetkySůl
- 1kusPaprika zelená
- 3kusyCibulka jarní
- 4kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusBrambory
- 8kusůSardelové řezy
- 50gramůOlivy černé
- 1stroužekČesnek
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
- 50gramůBazalka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky opláchneme vodou a odkrojíme jim konce. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme ji k varu. Fazolky vsypeme do vroucí vody a 6 minut vaříme. Potom je scedíme a zchladíme studenou vodou. Necháme na utěrce okapat.
- 2Omyjeme papriku a rozpůlíme ji. Odkrojíme bílé žebroví a semínka, rozkrájíme ji na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme ji na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminy. V osolené vodě natvrdo uvaříme vejce. Zchladíme je a oloupeme skořápku. Pokrájíme vejce na osminky. Bramboru uvaříme.
- 3Oloupaný česnek rozpůlíme a vytřeme s ním větší misku. Opatrně do ní vložíme všechny ingredience: fazolky, nakrájená rajčata a papriky, nakrájená vejce, nakrájenou uvařenou bramboru. Přidáme sardelové řezy a vypeckované černé olivy.
- 4V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní šťávu vymačkanou z jednoho citronu, přidáme olej, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát a posypeme nasekanými bazalkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.