Salát z francouzského Nice

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené fazolky opláchneme vodou a odkrojíme jim konce. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme ji k varu. Fazolky vsypeme do vroucí vody a 6 minut vaříme. Potom je scedíme a zchladíme studenou vodou. Necháme na utěrce okapat.
  • 2
    Omyjeme papriku a rozpůlíme ji. Odkrojíme bílé žebroví a semínka, rozkrájíme ji na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme ji na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminy. V osolené vodě natvrdo uvaříme vejce. Zchladíme je a oloupeme skořápku. Pokrájíme vejce na osminky. Bramboru uvaříme.
  • 3
    Oloupaný česnek rozpůlíme a vytřeme s ním větší misku. Opatrně do ní vložíme všechny ingredience: fazolky, nakrájená rajčata a papriky, nakrájená vejce, nakrájenou uvařenou bramboru. Přidáme sardelové řezy a vypeckované černé olivy.
  • 4
    V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní šťávu vymačkanou z jednoho citronu, přidáme olej, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát a posypeme nasekanými bazalkovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.