Salát z grilovaných brambor

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
117 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme dobře umyté, středně velké brambory. Vaříme jen velmi krátce, přibližně 10 minut.
  • 2
    Ještě teplé brambory rozprostřeme na plech, pokapeme olivovým olejem, smíchaným se sladkou mletou paprikou a utřeným stroužkem česneku, na stejný plech rozložíme i plátky slaniny.
  • 3
    Do středně rozehřáté trouby vložíme plech s bramborami a slaninou.
  • 4
    Po pěti minutách sundáme z plechu slaninu, brambory otočíme a grilujeme dalších 5 minut. Upečené brambory nasypeme do mísy, přidáme k nim na kostičky pokrájenou opečenou slaninu, osolíme, opepříme.
  • 5
    Na zálivku budeme potřebovat majonézu, vinný ocet a nasekanou petrželku. Vše smícháme a nalijeme na brambory se slaninou.
  • 6
    Podáváme ještě teplé, ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.