Salát z grilovaných brambor
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 4lžíceMajonéza
- 1lžíceOcet vinný červený
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme dobře umyté, středně velké brambory. Vaříme jen velmi krátce, přibližně 10 minut.
- 2Ještě teplé brambory rozprostřeme na plech, pokapeme olivovým olejem, smíchaným se sladkou mletou paprikou a utřeným stroužkem česneku, na stejný plech rozložíme i plátky slaniny.
- 3Do středně rozehřáté trouby vložíme plech s bramborami a slaninou.
- 4Po pěti minutách sundáme z plechu slaninu, brambory otočíme a grilujeme dalších 5 minut. Upečené brambory nasypeme do mísy, přidáme k nim na kostičky pokrájenou opečenou slaninu, osolíme, opepříme.
- 5Na zálivku budeme potřebovat majonézu, vinný ocet a nasekanou petrželku. Vše smícháme a nalijeme na brambory se slaninou.
- 6Podáváme ještě teplé, ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.