Salát z hovězího masa, zeleniny a želé
45 min.
Ingredience
- Kořenící omáčka
- 2lžíceOlej sezamový
- 13mililitrůOmáčka sójová
- 12gramůCukr krupice
- 4,5gramyCibulka jarní
- 2,5gramyČesnek
- 0,3gramPepř černý mletý
- 2gramySůl sezamová
- Koření na želé
- 2lžíceOlej sezamový
- 2gramySůl
- 10gramůFazole mungo
- 50gramůŘeřicha
- 2gramyŘasa Nori
- 2gramyPaprika červená
- 1kusVejce slepičí
- 4mililitryOlej stolní
- Sójová omáčka octová
- 13mililitrůOmáčka sójová
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 12gramůCukr krupice
- 2gramySůl sezamová
- 500mililitrůVoda pitná
- 300gramůŽelatina plátková
- 100gramůHovězí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
139 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 2Dáme si vařit vodu a zalijeme jí želatinu nakrájenou na dlouhé, tenké proužky. Necháme je okapat a smícháme se sezamovým olejem, který jsme ochutili solí. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a smícháme ho s kořenící omáčkou.
- 3Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky, kořen řeřichy očistíme a propláchneme ho pod vodou. Červenou papriku zbavíme jádřince, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejné proužky jako maso. Vejce rozmícháme se špetkou soli a usmažíme z něj omeletu na rozpáleném stolním oleji. Omeletu necháme vychladnout a potom ji nakrájíme na nudličky, velké asi centimetr, kterými pokrm posypeme na závěrečnou ozdobu.
- 4Na 1 lžíci rozpáleného sezamového oleje orestujeme proužky masa. Nad vroucí vodou v páře spaříme výhonky munga se solí a řeřichu. Řeřichu potom nakrájíme na kousky. Mořskou řasu orestujeme na pánvi ve zbylém sezamovém oleji a potom ji rozmačkáme. Servírujeme tak, že smícháme okořeněné želé s proužky masa, výhonky Munga, kousky řeřichy a salát zalijeme octovou sójovou omáčkou. Salát ozdobíme tenkými proužky papriky, omeletou a mořskou řasou.
- 5Kořenící omáčka: sójovou omáčku smícháme s cukrem, nasekanou cibulkou a česnekem, sezamovou solí a sezamovým olejem. Omáčku okořeníme pepřem.
- 6Octová sójová omáčka: sójovou omáčku smícháme s octem, lžičkou cukru a sezamovou solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.