Salát z krůtích prsou s polníčkem
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyProvensálské koření
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 100gramůSalát Polníček
- 2kusyŠalotka
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůOlivy černé
- 300gramůKrůtí prsa
- Na zálivku
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaHořčice
- 3lžíceOcet bílý vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a osušíme krůtí prsa a vetřeme do nich sůl. Potom je necháme přes noc v chladnu odležet.
- 2Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme provensálské koření. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá krůtí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z bylinek nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme krůtí prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut.
- 3Na pánev vlijeme olej a rozehřejeme ho. Krůtí prsa na něm opečeme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, odložíme stranou a necháme 10 minut odležet.
- 4Salát polníček opláchneme a necháme okapat. Potom salát rozlámeme na jednotlivé listy. Šalotku oloupeme a posekáme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
- 5V misce si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme hořčici, bílý vinný ocet a olivový olej, opepříme a osolíme. Důkladně promícháme.
- 6Zálivkou přelijeme směs mrkve a polníčku.
- 7Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi salát. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.