Salát z krůtích prsou s polníčkem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme a osušíme krůtí prsa a vetřeme do nich sůl. Potom je necháme přes noc v chladnu odležet.
  • 2
    Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme provensálské koření. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá krůtí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z bylinek nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme krůtí prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut.
  • 3
    Na pánev vlijeme olej a rozehřejeme ho. Krůtí prsa na něm opečeme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, odložíme stranou a necháme 10 minut odležet.
  • 4
    Salát polníček opláchneme a necháme okapat. Potom salát rozlámeme na jednotlivé listy. Šalotku oloupeme a posekáme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
  • 5
    V misce si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme hořčici, bílý vinný ocet a olivový olej, opepříme a osolíme. Důkladně promícháme.
  • 6
    Zálivkou přelijeme směs mrkve a polníčku.
  • 7
    Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi salát. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.