Salát z kysaného zelí s olivami
30 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 200gramůOlivy nakládané
- Na zálivku
- 1lžíceHořčice
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 200gramůSýr Feta
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zelí scedíme, necháme okapat, překrájíme a dáme do vhodné misky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata a vypeckované olivy.
- 2Hořčici, sůl, pepř, cukr, 70 ml oleje smícháme spolu a připravíme zálivku, kterou přelijeme připravenou zeleninu. Vše dohromady promícháme, necháme v lednici odležet.
- 3Podáváme na jednotlivých talířích. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájený sýr Feta, který pokapeme zbylým olejem a posypeme sladkou mletou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.