Salát z kysaného zelí s rajčaty a olivami
20 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 600gramůZelí kysané
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžícePetržel - nať
- 150gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí nadrobno nakrájíme a promícháme s oloupanou, na kostičky pokrájenou cibulí, omytými, na kolečka rozkrájenými rajčaty a rozpůlenými olivami.
- 2Smícháním octa, oleje, hořčice, cukru, soli a pepře připravíme zálivku. Nalijeme ji na zelí s cibulí, promícháme, nakonec salát posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.