Salát z Lionu
25 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůSalát hlávkový
- 150gramůOkurka salátová
- 350gramůRajčata
- 200gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 80gramůCibule
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 40gramůOlivy černé
- 15gramůPetržel - nať
- Zálivka
- 150mililitrůOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
43 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolky vaříme ve vroucí osolené vodě 4-5 minut doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme.
- 2Zálivka: Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme je podélně na čtvrtky. Listy salátu natrháme na menší kousky a dáme je na velkou
- 3salátovou mísu. Rozdělíme plátky okurky a fazolky.
- 4Na mísu střídavě dáváme čtvrtky rajčat a vejce. Tuňáka rozdělíme na menší kousky vidličkou a položíme do středu mísy. Mísu ozdobíme cibulí, ančovičkami a olivami. Zalijeme zálivkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.