Salát z listového špenátu

35 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. V pánvi se dvěma lžícemi oleje papriku opečeme tak, aby na povrchu zhnědla.
  • 2
    Dresink: Do hrníčku nebo na hluboký talíř dáme olej, vymačkanou citrónovou šťávu, cukr, pepř, sůl a vše dobře prošleháme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vsypeme ořechy a opékáme, aby dostali hnědou barvu.
  • 3
    Připravenou papriku nakrájíme na tenké proužky, dáme ji do salátové mísy, přidáme ořechy, umyté a osušené špenátové listy, celé olivy, na kostky nakrájenou fetu, zalijeme připraveným dresinkem a všechny suroviny promícháme.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.